Chrupiące, lekkie ciasto ptysiowe otula dwie warstwy aksamitnego kremu o smaku waniliowym i czekoladowym. Pofałdowany, na kształt pasma górskiego, wierzch wypieku przyprósza lekka mgiełka cukru pudru. Każdy, kto jest wielbicielem klasycznej karpatki, musi sięgnąć po nową Karpatkę królewską Delecta.
Karpatka Królewska Delecta to pierwsza na rynku kompozycja popularnego ciasta ptysiowego w zestawie z dwoma kremami. Łączy w nowoczesnym duecie smak znanego konsumentom od 25. lat budyniowego Kremu karpatka oryginalna Delecta i głęboką nutę czekolady. Najwyższa jakość potwierdzona doświadczeniem, atrakcyjny wygląd i prosta formuła przygotowania, gwarantują udany wypiek za każdym razem. Wystarczy dodać podstawowe składniki: jaja, mleko tłuszcz i wodę.Producent: Rieber Foods Polska S.A. (www.delecta.pl)
Produkt: Karpatka Królewska (410 g), Po wypieku 1500 g = ok. 20 porcji.
Sugerowana cena det. 5,89 zł.
***
Pierwszy Krem Karpatka został wprowadzony na rynek w 1986 roku przez Kujawskie Zakłady Koncentratów Spożywczych we Włocławku (obecnie Rieber Foods Polska S.A. z marką Delecta). Był to ówcześnie jedyny, tego rodzaju, krem w proszku do samodzielnego przygotowania w domu, opracowany do zastosowania z ciastem. Wypiek nawiązujący nazwą do gór Karpat szybko zyskał uznanie konsumentów, a Karpatka stała się sztandarowym produktem marki Delecta. Co więcej, ta propozycja zdefiniowała ciasto karpatka takim, jakie znamy je dzisiaj - jako wypiek z kremem budyniowym. Wcześniej karpatka nie miała jednej receptury. Powszechnie funkcjonowała jako ciasto ptysiowe przełożone dowolnym kremem, wybranym według preferencji cukiernika.
Rynkowy sukces pierwszego produktu pociągnął za sobą decyzję o rozbudowaniu oferty. Obecnie linia Karpatek Delecty obejmuje cztery produkty: Krem karpatka oryginalny, Krem karpatka 5 minut, Karpatka ciasto + krem oraz najnowsza Karpatka Królewska.
Link do strony artykułu: https://2fwww.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/karpatka-krolewska-delecta